Ceptas paipalas

Nepieciešams:

  • 3 paipalas
  • Extra virgin olīveļļa cepšanai
  • Sāls, garšvielas
  • 2 sīpoli
  • Plāna šķēle cūkgaļas cauraudzīša
  • Brendijs

Pagatavošana:

Iztīrītus putnus pārgriež pa vēderu, atloka pa mugurkaulu un iztaisno, ierīvē ar sāli un jūsu iecienīto garšvielu maisījumu, liek katlā un apcep olīveļļā zeltainus. Izņem no katla.

Liek katlā sagrieztus sīpolus un 1 šķēli cauraudzīša – sīki sasmalcinātu, uz mazas uguns sautē, tad uzlej nedaudz brendija (2 ēdamkarotes) un uzmanīgi aizdedzina. Kad liesma norimusi, liek atpakaļ katlā paipalas, uzliek vāku un sautē 20 min. vai tik ilgi, kamēr putni mīksti.  

Kārto uz šķīvja, pa virsu liekot sīpolus. Pasniedz ar dārzeņiem vai cous cous.

Cepšanai visērtāk izmantot čuguna katlu ar vāku.

Ja nav pārliecības par brendija aizdedzināšanu, šo soli labāk izlaist.

Ar garšvielām ir vērts eksperimentēt – paipalām labi derēs t.s. all spice jeb šķipsniņa kanēļa, krustnagliņu un muskatrieksta.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s