
Nepieciešams:
- 3 paipalas
- Extra virgin olīveļļa cepšanai
- Sāls, garšvielas
- 2 sīpoli
- Plāna šķēle cūkgaļas cauraudzīša
- Brendijs
Pagatavošana:
Iztīrītus putnus pārgriež pa vēderu, atloka pa mugurkaulu un iztaisno, ierīvē ar sāli un jūsu iecienīto garšvielu maisījumu, liek katlā un apcep olīveļļā zeltainus. Izņem no katla.
Liek katlā sagrieztus sīpolus un 1 šķēli cauraudzīša – sīki sasmalcinātu, uz mazas uguns sautē, tad uzlej nedaudz brendija (2 ēdamkarotes) un uzmanīgi aizdedzina. Kad liesma norimusi, liek atpakaļ katlā paipalas, uzliek vāku un sautē 20 min. vai tik ilgi, kamēr putni mīksti.
Kārto uz šķīvja, pa virsu liekot sīpolus. Pasniedz ar dārzeņiem vai cous cous.
Cepšanai visērtāk izmantot čuguna katlu ar vāku.
Ja nav pārliecības par brendija aizdedzināšanu, šo soli labāk izlaist.
Ar garšvielām ir vērts eksperimentēt – paipalām labi derēs t.s. all spice jeb šķipsniņa kanēļa, krustnagliņu un muskatrieksta.