Dr. Mintāles magoņmaizītes

Smaržīga magoņmaizīte desertā pie kafijas būs īpašs baudījums, ja tā cepta mājās, nevis steigā nopirkta lielveikalā, jo – kaut kam taču saldajā uz galda ir jābūt! Lai nebūtu jāapēd par daudz maizīšu, receptē ir norādīts saprātīgs apjoms!

Nepieciešams:

  • 180 g miltu, parasti ņemu 0 maluma miltus (nevis smalkos 00)
  • 65 ml silta ūdens
  • 25 g kausēta sviesta
  • 20 g cukura
  • 15 ml piena
  • 10 ml olīveļļas
  • 1 neliela ola
  • 3 g sausā rauga (naža gals), sāls

Pildījumam: 

  • 60 g cukura
  • 50 g magoņu
  • 40 g sviesta
  • 15 ml piena

Glazūrai:
melnā šokolāde

Pagatavošana:
Bļodā sajauc sauso raugu ar cukuru un siltu ūdeni, ļauj raugam “atdzīvoties” 15 min.
Sajauc kausētu sviestu, pienu, eļļu, olu (kripatiņu var atstāt maizīšu apsmērēšanai), pievieno raugu, iesijā miltus, pieliek šķipsniņu sāls.
Samīca mīklu, izveido bumbu, liek bļodā, pārklāj ar dvielīti, atstāj uzrūgt vismaz 1,5 stundu.
Tikmēr sagatavo pildījumu – katliņā kausē sviestu, pievieno pienu, iejauc magones un cukuru, atstāj ievilkties.


Kad mīkla uzrūgusi, to vēlreiz izmīca, izrullē taisnstūri, vienmērīgi pārklāj ar magoņu masu, ierullē no garākās malas, izveidojot ruleti, ko ar asu nazi sagriež 1 cm platās šķēlītēs.
Šķēlītes kārto ar cepampapīru izklātā pannā, pielabojot maizīšu formu, to nedaudz saplacinot. Uzraudzē atkārtoti vēl 15 min. Apsmērē ar sakultu olu.
Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep 25 min.
Maizītes atdzesē un pārklāj ar nelielu ūdens peldē kausētas šokolādes kārtu.
No šīs receptes sanāk apmēram 20 maizītes 5 – 6 cm diametrā, kas nozīmē, ka pusi no maizītēm ar smaidu ir jāuzdāvina mīļajiem kaimiņiem!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s