Spinātu salāti ar krāsnī ceptu ķirbi un kazas sieru

Sastāvdaļas:

  • Krāsnī cepts ķirbis
  • Svaigs kazas siers
  • Svaigas spinātu lapas
  • Balzāmetiķa un medus mērce
  • Ekstra – saujiņa valriekstu
  • Ekstra – kaņepju aizdars

Krāsnī cepts ķirbis

Sastāvdaļas:

  • 250 g ķirbja
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Kādi aromātiskie augi, piemēram, zariņš rozmarīna, timiāns, salvija
  • Extra virgin olīveļļa
  • Sāls      

Pagatavošana:

Uzsildīt cepeškrāsni 180 C. Izņem ķirbja sēklas, visu ķirbi ar mizu viegli apsmērē ar olīveļļu un liek pannā cepties kopā ar ķiploku, garšvielām un mazliet sāli. Cep, līdz ķirbis ir pilnīgi mīksts, vismaz 30 min. Ja ķirbim miza ir ļoti plāna, es iesaku to atstāt. Mazāk darba un garšīgi!

BALZĀMETIĶA UN MEDUS MĒRCE

Sastāvdaļas:

  • 1 ēdamkarote balzāmetiķa – var droši izmantot jebkuru citu vīna etiķi vai arī ābolu etiķi
  • 1 tējkarote medus
  • 4 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
  • 1/2 tējkarotes sinepju (ja gribas pievienot ko asāku)

Pagatavošana:

Mērcei sakuļ kopā visas sastāvdaļas. Lielā šķīvī klāj kārtu ar spinātlapām, virsū liek lielās šķēlēs krāsnī ceptu ķirbi, pārber ar sadrupinātu svaigo kazas sieru un pārlej ar mērci. Salāti būs vēl interesantāki, pārberot pāri rupji maltu kaņepju aizdaru un valriekstus.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s