Veselīgā majonēze

Sirdij draudzīgā majonēze, kas iekrāso dzīvi

Nepieciešams:

  • 1 vai 2 olu dzeltenumi
  • 1 izspiesta citrona sula
  • 1 glāze olīveļļas
  • Sāls pēc garšas
  • Papildu piedevas, garšvielas, kas patīk

Traukā saputo 1 līdz 2 olu dzeltenumus. Pievieno 1 citrona sulu, tad pa pilienam pievieno olīveļļu, puto, kamēr masa sabiezē un kļūst krēmīga, palielinoties apjomā 3 līdz 4 reizes.

Beigās pievieno sāli (es lieku anšovus, jo tie dod brīnišķīgu pikantumu – kā oriģinālreceptē), var pievienot mazu sasmalcinātu ķiplociņu, sinepes un turpina putot. Voilá! Šāda majonēze der dārzeņiem, rasolam, Cēzara salātu mērcei un citiem brīnišķīgiem ēdieniem. 

3 Comments Add yours

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s