Vista ar turku zirņiem

Nepieciešams:

  • 1 – 1,5 kg vesela vista
  • 200g vārīti turku zirņi
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 1/2 bundžiņas mizoti tomāti
  • 1 citrons
  • extra virgin olīveļļa
  • garšaugi pēc izvēles – timiāns, rozmarīns, salvija, oregano vai citi, sāls, pipari

Pagatavošana: 

Pannā viegli apcep sakapātu sīplo un ķiploku. Pievieno turku zirņus un sautē 10min. Pievieno sāli un melnos piparus. Pievieno pusburciņu mizotu tomātu un turpina sautēt 15 min kamēr tomāti ir izveidojuši mērci. Noņem no uguns.

Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Vistas vēderu sasāla un ieber mazliet melnos piparus un pilda ar sautētajiem turku zirņiem, pildījumu var mazliet piespiest ar karoti, lai ciešāk aizpildītu iekšpusi. Kad viss pildījums ir ielikts, tad ieliek veselu citronu un aizšuj vistu ciet. Ja nav virtuves diega, var izmantot zobu bakstāmos. Vistu no ārpuses ieziež ar olīveļļu un apber ar sāli un pipariem.

Dziļākā pannā ielej krūzīti ūdens, lai vista neizžūtu un sākumā tvaicētos cepeškrāsnī. Pievieno garšaugus un liek vistu pa virsu. Visu apsedz ar folliju un liek cepeškrāsnī uz 1 stundu. Pēc stundas noņem folliju un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz vismaz 30min. Vistai ir jābūt brūnai un mazliet kraukšķīgai no ārpuses.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s