
Nepieciešams:
- Romiešu salātlapas
- 2 baltmaizes šķēles
- Sarīvēts parmezāns
- Pēc izvēles apcepta vista vai garneles (var iztikt bez šīm sastāvdaļām)
Cēzara salātu mērcei:
- 1 ķiploku daiva
- 2 anšovi
- 1 olas dzeltenums
- Sinepes
- 1/2 citrona sula
- 2 pilieni Worchestershire mērces
- Extra virgin olīveļļa
Ar dakšiņu saspaida anšovus un ķiploku, pievieno olas dzeltenumu, citrona sulu, sinepes un sakuļ (ja ir elektriskais mikseris, būs vienkāršāk un ātrāk kult). Pamazām pievieno olīveļļu, līdz mērce kļūst krēmīga.
Krāsnī apgrauzdē mājās ceptas baltmaizes gabaliņus, saplucina romiešu salātu lapas. Sajauc ar mērci, lai tā apņem gan salātu gabaliņus, gan maizes grauzdiņus. Sarīvē parmezānu vai sagriež plānās strēmelītēs un uzber pa virsu.
Pēc vēlēšanās var pievienot apceptas garneles vai apceptas vistas šķēlītes, vai plānas, viegli apceptas bekona strēmelītes.