Cēzara salāti ar mājās gatavotu mērci

Nepieciešams:

  • Romiešu salātlapas
  • 2 baltmaizes šķēles
  • Sarīvēts parmezāns
  • Pēc izvēles apcepta vista vai garneles (var iztikt bez šīm sastāvdaļām)

Cēzara salātu mērcei:

  • 1 ķiploku daiva
  • 2 anšovi
  • 1 olas dzeltenums
  • Sinepes
  • 1/2 citrona sula
  • 2 pilieni Worchestershire mērces
  • Extra virgin olīveļļa

Ar dakšiņu saspaida anšovus un ķiploku, pievieno olas dzeltenumu, citrona sulu, sinepes un sakuļ (ja ir elektriskais mikseris, būs vienkāršāk un ātrāk kult). Pamazām pievieno olīveļļu, līdz mērce kļūst krēmīga.

Krāsnī apgrauzdē mājās ceptas baltmaizes gabaliņus, saplucina romiešu salātu lapas. Sajauc ar mērci, lai tā apņem gan salātu gabaliņus, gan maizes grauzdiņus. Sarīvē parmezānu vai sagriež plānās strēmelītēs un uzber pa virsu.

Pēc vēlēšanās var pievienot apceptas garneles vai apceptas vistas šķēlītes, vai plānas, viegli apceptas bekona strēmelītes.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s