Mājās cepta bagete

Mājās cepta bagete
  • 500 g miltu
  • 360 ml silta ūdens
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote sausā rauga

Ūdenī izšķīdina ēdamkaroti medus. Miltiem pievieno pustējkaroti sāls, tējkaroti sausā rauga, medusūdeni un sajauc. Atstāj uzrūgt stundu.

Pēc stundas mīklu pārliek – paņem mīklu no malas, pastiepj un pārloka pāri pārējai mīklai, un tā no 4 pusēm. Atstāj rūgt uz vēl vienu stundu. Mīkla jāpārliek un jāraudzē stundu trīs reizes.

Mājās cepta bagete

Mīklu pārklāj un liek ledusskapī līdz nākamajai dienai, bet ne vairāk kā 24 stundas.

Tad ņem ārā no ledusskapja, uz miltiem apkaisītas virsmas mīklu saveļ rullī, ko sadala 3 daļās. Katru ierullē, lai izveidojas gara “desiņa”. Tās kārto speciālā veidnē, bet var bez tās arī iztikt un likt uz cepešpannas.

Iegriež maizē ar asu nazi svītras. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 250 grādos uz 25 min, apakšā liekot trauku ar ūdeni – tas nodrošina kraukšķīgumu!

Mājās cepta bagete

3 Comments Add yours

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s