Baltās pupas ar tomātiem

  • 500 g lielu balto pupu (izmērcētas 24 stundas)
  • 2 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 2 selerijas kāti
  • 4 ķiploku daivas
  • 1 ēd. k. tomātu koncentrāta
  • 1/2 bundžiņas mizotu tomātu
  • 1 kanēļa standziņa
  • 2 lauru lapas
  • 2 sarkanie paprikas pipari
  • Pētersiļi un loki
  • 1 l dārzeņu buljona vai ūdens

Baltās pupas novāra līdz tās ir pusmīkstas. Ūdeni nolej un saglabā vēlākam brīdim. Pupas atstāj caurdurī, kamēr tās ir sausas.

Katlā olīveļļā sutina rupji sagrieztus dārzeņus – sīpolu, burkānu, seleriju, ķiploku – pievieno lauru lapas un kanēli. Sutina uz zemas uguns, līdz tie karamelizējas un ir gaiši brūni. Klāt liek tomātu pastu, apcep pāris minūtes. Tad liek mizotos tomātus un pasutina vēl 10 min. Virsū lej 1 l dārzeņu buljona vai ūdens, to uzvāra, un pupām mērce ir gatava.

Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem. Karstumizturīgā traukā liek kārtās sutināto mērci un pupas. Pa virsu pārber sakapātus pētersiļus un lokus. Pārklāj ar foliju un cep 1 stundu cepeškrāsnī 180 grādos, tad folliju noņem un cep vēl 15 min.

One Comment Add yours

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s