- 1,5 kg jēra ciskas
- 4 kartupeļi
- 1/4 maza sviesta ķirbja
- 1 ēd. k. medus
- 1 ēd. k. žāvēta oregano
- 1 citrona sula un sarīvēta miza
- 1 tējk. sinepju
- 1 tējk. melno piparu
- 2 veselas ķiploku galvas pārgrieztas uz pusēm
- 3 ēd. k. olīveļļas
- 1 ēd. k. sāls
Uzkarsē krāsni līdz 170 grādiem.
Karstuma izturīgā katlā, piemēram, čuguna katlā, liek apakšā sagrieztus kartupeļus un ķirbi, pa virsu uzliek jēra cisku.
Sablendē mērci ar medu, oregano, citrona sulu un mizu, sinepēm, melnajiem pipariem, ķiploku, sāli un olīveļļu. Visu pārlej pāri jēra ciskai.

Liek virsū vāku un cep 3 strundas 170 grādos. Pēc tam noņem vāku un vēl cep 30 – 40 min.
One Comment Add yours