Jēra ciska ar dārzeņiem

  • 1,5 kg jēra ciskas
  • 4 kartupeļi
  • 1/4 maza sviesta ķirbja
  • 1 ēd. k. medus
  • 1 ēd. k. žāvēta oregano
  • 1 citrona sula un sarīvēta miza
  • 1 tējk. sinepju
  • 1 tējk. melno piparu
  • 2 veselas ķiploku galvas pārgrieztas uz pusēm
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • 1 ēd. k. sāls

Uzkarsē krāsni līdz 170 grādiem.

Karstuma izturīgā katlā, piemēram, čuguna katlā, liek apakšā sagrieztus kartupeļus un ķirbi, pa virsu uzliek jēra cisku.

Sablendē mērci ar medu, oregano, citrona sulu un mizu, sinepēm, melnajiem pipariem, ķiploku, sāli un olīveļļu. Visu pārlej pāri jēra ciskai.

Liek virsū vāku un cep 3 strundas 170 grādos. Pēc tam noņem vāku un vēl cep 30 – 40 min.

One Comment Add yours

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s