Bute vai plekste vai jūras mēle… cepeškrāsnī.

  • 1 plekste uz cilvēka

Mērcei:

  • 1/2 glāze olīveļļas
  • 1 ēd. k. kausēta sviesta
  • 1/2 baltvīna
  • 3 daiviņas ķiploku
  • saujiņa pētersīļu
  • 1 tējk. fenheļa sēklu

Nomazgā un iztīra zivis, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Gatavo mērci – pusglāze olīveļļas , 1 ēd. k. kausēta sviesta, pusglāze baltvīna, sasmalcināti ķiploki, pētersīļi, fenheļa sēklas utt.

Cepešpannā kārto zivis, liekot ar tumšo pusi uz leju, apkaisa ar sāli un pipariem, pārlej ar 2/3 mērces, liek cepeškrāsnī cepties apmēram 30 minūtes ( ilgums atkarīgs no zivju izmēra), pēdējās minūtes papildus aplaistot ar atlikušo mērci, lai saglabātu sulīgumu.

Pasniedzot apkaisa papildus ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s