- 1 plekste uz cilvēka
Mērcei:
- 1/2 glāze olīveļļas
- 1 ēd. k. kausēta sviesta
- 1/2 baltvīna
- 3 daiviņas ķiploku
- saujiņa pētersīļu
- 1 tējk. fenheļa sēklu
Nomazgā un iztīra zivis, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Gatavo mērci – pusglāze olīveļļas , 1 ēd. k. kausēta sviesta, pusglāze baltvīna, sasmalcināti ķiploki, pētersīļi, fenheļa sēklas utt.
Cepešpannā kārto zivis, liekot ar tumšo pusi uz leju, apkaisa ar sāli un pipariem, pārlej ar 2/3 mērces, liek cepeškrāsnī cepties apmēram 30 minūtes ( ilgums atkarīgs no zivju izmēra), pēdējās minūtes papildus aplaistot ar atlikušo mērci, lai saglabātu sulīgumu.
Pasniedzot apkaisa papildus ar sasmalcinātiem pētersīļiem.