Šašliks

on
  • 1kg cūkgaļas (kakla un muguras karbonāde, gurna mīkstums)
  • 1kg sīpolu

Plastmasa spainīša šasliku gaļu varētu atstāt veikala plauktā! Lai izvairītos no krāsvielu, konservantu, stabilizatoru un skābuma regulētāju buķetes, šoreiz uzcepam “īstu” šašliku!

No rīta puses iegādājam gaļu, sagriežam sīpolus, paņemam līdzi dārzeņus un laižam zaļumos. Kamēr būsim galā pie cepšanas, gaļa jau būs gatava grilēšanai!

Dažādus gabaliņus cūkgaļas – kakla karbonādi, muguras karbonādi, gurna mīkstumu saliek traukā, pārkaisa ar sīpoliem – cik kg gaļas, tik sīpolu. 

Marinē apmēram 1-2 stundas. Sadur gaļas gabalus uz iesmiem un apgrozot cep uz grila, kamēr gaļa mīksta. Gaļu servē, ieklājot lavašā, apsedzot gaļu, ilgāk to var saglabāt siltu.

Grilēt var arī izturētu liellopa gaļu – steiku, kam iepriekšēja marinēšana nav nepieciešama. Liellopu atšķirībā no cūkgaļas atstāj iekšā sārtu.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s