
- 1kg cūkgaļas (kakla un muguras karbonāde, gurna mīkstums)
- 1kg sīpolu
Plastmasa spainīša šasliku gaļu varētu atstāt veikala plauktā! Lai izvairītos no krāsvielu, konservantu, stabilizatoru un skābuma regulētāju buķetes, šoreiz uzcepam “īstu” šašliku!
No rīta puses iegādājam gaļu, sagriežam sīpolus, paņemam līdzi dārzeņus un laižam zaļumos. Kamēr būsim galā pie cepšanas, gaļa jau būs gatava grilēšanai!
Dažādus gabaliņus cūkgaļas – kakla karbonādi, muguras karbonādi, gurna mīkstumu saliek traukā, pārkaisa ar sīpoliem – cik kg gaļas, tik sīpolu.
Marinē apmēram 1-2 stundas. Sadur gaļas gabalus uz iesmiem un apgrozot cep uz grila, kamēr gaļa mīksta. Gaļu servē, ieklājot lavašā, apsedzot gaļu, ilgāk to var saglabāt siltu.
Grilēt var arī izturētu liellopa gaļu – steiku, kam iepriekšēja marinēšana nav nepieciešama. Liellopu atšķirībā no cūkgaļas atstāj iekšā sārtu.