Ābolmaize

on

Mīklai :

  • 3 glāzes miltu
  • 1 glāze piena
  • 150 g sviesta
  • 2 ēd k cukura
  • ½ tējk. sāls
  • 20 g sausā rauga
  • Mīklu raudzē 1-2 stundas, lai tā dubultojas apjomā

Virsmai:

  • 1 kg saldskābu ābolu – mizoti, iztīrīti, sagriezti šķēlēs
  • 1 citrona sula – pārlej uzreiz sagrieztiem āboliem, lai tie nepaliek brūni
  • 2 ēd. k. cukura, bet viss atkarīgs no ābolu skābuma
  • 1-2 tējk. kanēļa

Ābolus sajauc ar cukuru un kanēli.

Mīklu izrullē uz cepampapīra, kas “piegriezts “ cepešpannas izmēram – tā vieglāk maizi pārcelt uz pannas. Ābolu šķēles blīvi kārto uz mīklas.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Šķidrumu no āboliem sajauc ar 1 -2 olām, pēc vēlēšanās var pielikt 2 ēdamkarotes saldā krējuma, to visu pārlej āboliem.

Liek cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm.

Vienu gan gribu atgādināt – cepešpannas lieluma ābolmaize paredzēta vairākām ģimenēm – pašiem un kaimiņiem kā svētku sveiciens!

Gabaliņš šī deserta ir gana sātīgs un  kalorijām bagāts!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s