Mīklai :
- 3 glāzes miltu
- 1 glāze piena
- 150 g sviesta
- 2 ēd k cukura
- ½ tējk. sāls
- 20 g sausā rauga
- Mīklu raudzē 1-2 stundas, lai tā dubultojas apjomā
Virsmai:
- 1 kg saldskābu ābolu – mizoti, iztīrīti, sagriezti šķēlēs
- 1 citrona sula – pārlej uzreiz sagrieztiem āboliem, lai tie nepaliek brūni
- 2 ēd. k. cukura, bet viss atkarīgs no ābolu skābuma
- 1-2 tējk. kanēļa
Ābolus sajauc ar cukuru un kanēli.
Mīklu izrullē uz cepampapīra, kas “piegriezts “ cepešpannas izmēram – tā vieglāk maizi pārcelt uz pannas. Ābolu šķēles blīvi kārto uz mīklas.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Šķidrumu no āboliem sajauc ar 1 -2 olām, pēc vēlēšanās var pielikt 2 ēdamkarotes saldā krējuma, to visu pārlej āboliem.
Liek cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm.
Vienu gan gribu atgādināt – cepešpannas lieluma ābolmaize paredzēta vairākām ģimenēm – pašiem un kaimiņiem kā svētku sveiciens!
Gabaliņš šī deserta ir gana sātīgs un kalorijām bagāts!