Rabarbermaize

Pirms cepšanas vajadzētu izdomāt, kāda lieluma maize nepieciešama. Ja 2 – 3 cilvēkiem, tad šīs receptes sastāvdaļas ir jādala uz 4. Ja viesībām, tad derēs tā, kā rakstīts receptē.

Lielajai cepešpannai paredzētais daudzums:

Mīklai: 

  • 500 g kviešu miltu
  • 100 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g sviesta                                                                
  • Vaniļa
  • Naža gals sāls
  • 10 g sausā rauga

 Rabarberu kārtai:

  •  700 g rabarberu
  • 1 glāze piena
  • 1 ola (pielieku klāt arī olas baltumu no mīklai paredzētajām olām)
  • 100 g skāba krējuma vai jogurta
  • 100 g cukura
  •  kanēlis

Saputo sviestu ar cukuru un olu, pievieno siltu pienu, kurā izšķīdināts raugs, miltus, sāli, vaniļu. Samīca viendabīgu mīklu. Atstāj uzrūgt uz 1-3 stundām.

Nomizo rabarberus, sagriež un pārkaisa ar 50 g cukura, lai tie sasulojas.

Izrullē uz cepampapīra mīklu cepešpannas izmērā, 2-3 mm biezu. Liek pannā, pārber ar rabarberiem, pārlej ar krējumu vai jogurtu, kam pievienots atlikušais cukurs (50 g). Uzkaisa kanēli.

Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30-40 min.

Paredzēts 1 – 2 gabaliņi pie kafijas vai tējas. Ilgāk par 2 diennaktīm maizi turēt nevajadzētu – tā sakalst un zaudē garšu. Tieši tādēļ atgādinu par pareizā izmēra izvēli pirms cepšanas!!!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s