Pirms cepšanas vajadzētu izdomāt, kāda lieluma maize nepieciešama. Ja 2 – 3 cilvēkiem, tad šīs receptes sastāvdaļas ir jādala uz 4. Ja viesībām, tad derēs tā, kā rakstīts receptē.
Lielajai cepešpannai paredzētais daudzums:
Mīklai:
- 500 g kviešu miltu
- 100 g cukura
- 2 olu dzeltenumi
- 100 g sviesta
- Vaniļa
- Naža gals sāls
- 10 g sausā rauga
Rabarberu kārtai:
- 700 g rabarberu
- 1 glāze piena
- 1 ola (pielieku klāt arī olas baltumu no mīklai paredzētajām olām)
- 100 g skāba krējuma vai jogurta
- 100 g cukura
- kanēlis
Saputo sviestu ar cukuru un olu, pievieno siltu pienu, kurā izšķīdināts raugs, miltus, sāli, vaniļu. Samīca viendabīgu mīklu. Atstāj uzrūgt uz 1-3 stundām.
Nomizo rabarberus, sagriež un pārkaisa ar 50 g cukura, lai tie sasulojas.
Izrullē uz cepampapīra mīklu cepešpannas izmērā, 2-3 mm biezu. Liek pannā, pārber ar rabarberiem, pārlej ar krējumu vai jogurtu, kam pievienots atlikušais cukurs (50 g). Uzkaisa kanēli.
Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30-40 min.
Paredzēts 1 – 2 gabaliņi pie kafijas vai tējas. Ilgāk par 2 diennaktīm maizi turēt nevajadzētu – tā sakalst un zaudē garšu. Tieši tādēļ atgādinu par pareizā izmēra izvēli pirms cepšanas!!!