PILNGRAUDU GRAUZDIŅŠ AR OLU UN LAPU ZAĻUMIEM

Ideālas brokastis, lai sāktu dienu ar dārzeņiem un vitamīniem. Jūs varat pagatavot arī brokastu vegāno versiju, aizstājot olu ar labas kvalitātes tofu.

Nepieciešams:

  • ½ puravs
  • 1 sauja svaigu spinātu
  • 1 sauja kāpostu
  • 2 olas (vēlams bioloģiskas vai brīvos apstākļos dētas)
  • 1 tējk. sojas mērces vai Tamari
  • 1 tējk. nora pipari (var izmantot jebkura veida čilli piparus vai izlaist šo sastāvdaļu)
  • 3 ēd.k.ūdens
  • Extra virgin olīveļļa
  • 2 šķēles pilngraudu maizes (izvēlieties jebkuru graudu maizi, kas jums garšo)
  • Cietais parmezāna siers (pēc izvēles)

Pagatavošana

Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas. Pagatavo sasmalcinātus puravus vidējā karstumā.

Pievieno svaigus spinātus, kāpostus un ūdeni, nedaudz palielina karstumu.

Kad dārzeņi ir gatavoti apmēram 2 minūtes, uzsit 2 olas pāri dārzeņiem. Saglabā vidēju karstumu.

Pievieno sojas mērci vai tamari, nora piparus, un, ja nepieciešams, arī sāli. Sāli ber taupīgi, jo jau ir pievienota sojas vai tamari mērce.

Kad olas no apakšas ir labi uzcepušās, pasniedz uz grauzdētas maizes ar olīveļļu. Ja vēlaties, pirms pasniegšanas varat nedaudz pārrīvēt pāri parmezāna sieru.

Lai labi garšo!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s