KABACĪŠU NŪDELES AR ZAĻUMU PESTO LIEPĀJNIEKU GAUMĒ

Uztura ekspertes Lienes Sondores recepte

Foto: http://www.medicine.lv

Sastāvdaļas:

  • 2 lielas saujas zaļumu – baziliks, dilles, pētersīļi (pēc izvēles)
  • 2 ķiploka daiviņas (sarīvētas uz smalkas rīves vai saspiestas ķiploku spiedē)
  • ~ ½ glāzes olīveļļas
  • šķipsniņa sāls
  • medus pēc garšas
  • svaigi spiesta citronu sula pēc garšas

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas sablendē ar eļļu viendabīgā masā. Eļļas daudzumu variē atkarībā no vēlamās mērces konsistences.

Pēc garšas pievieno citrona sulu, ½ tējkaroti medu, sāli un ķiploku.

Pasniedz ar svaigajiem dārzeņu vai sakņu salātiem, kā piedevu pie rudzu maizes, sakņu zupām, gaļas un zivs ēdieniem.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s