Uztura ekspertes Lienes Sondores recepte

Sastāvdaļas:
- 2 lielas saujas zaļumu – baziliks, dilles, pētersīļi (pēc izvēles)
- 2 ķiploka daiviņas (sarīvētas uz smalkas rīves vai saspiestas ķiploku spiedē)
- ~ ½ glāzes olīveļļas
- šķipsniņa sāls
- medus pēc garšas
- svaigi spiesta citronu sula pēc garšas
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sablendē ar eļļu viendabīgā masā. Eļļas daudzumu variē atkarībā no vēlamās mērces konsistences.
Pēc garšas pievieno citrona sulu, ½ tējkaroti medu, sāli un ķiploku.
Pasniedz ar svaigajiem dārzeņu vai sakņu salātiem, kā piedevu pie rudzu maizes, sakņu zupām, gaļas un zivs ēdieniem.