Svaigais zirņu smēriņš

Uztura ekspertes Lienes Sondores recepte

Šī būs garda piedeva ēdienam vai kā smēriņš uz maizes ikdienai vai ballītei.

Sastāvdaļas:

  • 400g saldētu zaļo zirnīšu (vasarā – svaigos)
  • Extra Virgin olīveļļa
  • Citrons
  • Sāls, malti melnie pipari
  • Melnās ķimenes dekorēšanai
  • 2-3 ķiploka daiviņas

Pagatavošana:

Zirnīšus blanšē.

Zirnīšus liek bļodā, pievieno ķiploka daiviņas, piespiež nedaudz citrona sulas, pievieno šķipsniņu sāls, piparus un pielej nedaudz eļļas. Sāk blendēt. Masai ir jābūt krēmīgai. Pēc garšas pievieno piparus, citrona sulu.
Pasniedz pārkaisītu ar melnajām ķimenēm. Pēc garšas var pievienot svaigas bazilika lapiņas, dilles, timiānu, rozmarīnu.

Labu apetīti!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s