Uztura ekspertes Lienes Sondores recepte
Šī būs garda piedeva ēdienam vai kā smēriņš uz maizes ikdienai vai ballītei.

Sastāvdaļas:
- 400g saldētu zaļo zirnīšu (vasarā – svaigos)
- Extra Virgin olīveļļa
- Citrons
- Sāls, malti melnie pipari
- Melnās ķimenes dekorēšanai
- 2-3 ķiploka daiviņas
Pagatavošana:
Zirnīšus blanšē.
Zirnīšus liek bļodā, pievieno ķiploka daiviņas, piespiež nedaudz citrona sulas, pievieno šķipsniņu sāls, piparus un pielej nedaudz eļļas. Sāk blendēt. Masai ir jābūt krēmīgai. Pēc garšas pievieno piparus, citrona sulu.
Pasniedz pārkaisītu ar melnajām ķimenēm. Pēc garšas var pievienot svaigas bazilika lapiņas, dilles, timiānu, rozmarīnu.
Labu apetīti!