Brīvdienu rītā, svētkos vai kādā īpašā dienā var iepriecināt sevi ar veselīgo un svaigo zviedru zvejnieku brokastu maizi, kas ir ļoti populāra un iecienīta Skandināvijā.

Sastāvdaļas:
- Vārīta ola
- Sasmalcināts sarkanais sīpols
- Majonēzes mērce (https://vidusjurasdieta.lv/2021/02/22/veseliga-majoneze/)
- Maize (https://vidusjurasdieta.lv/2021/03/15/majas-cepta-bagete/ ) Ja mīkstu maizīti strauji apcep mazliet sviestā un izveido kraukšķīgu garoziņu – maizītes var sagatavot laicīgi, apklāt ar plēvi. Tās nedaudz iesūcas un tad ir vieglāk sagriezt, un garšas ir sajaukušās.
- Smalki sakapāts selerijas kāts (ļoti labi iet ar visiem vēžveidīgajiem)
- Dilles (pēc izvēles)
- Ikri
- Garneles (pēc izvēles)
Pagatavošanas variācijas:
- Sakapātai olai un sarkanajam sīpolam pievieno klāt smalki sakapātu selerijas kātu un/vai dilles. Tad sagatavo maizīti – apgrauzdē tostu vai svaigu, mīkstu, tādu, kuru viegli griezt. Pirms likšanas uz maizes pamatmasā iecilā garneles un ikrus (nav obligāti).
- Masā iemaisa ikrus , bagātīgi uzliek uz maizes un pa virsu liek lielu kaudzi ar garnelēm.
- Var masā nelikt olu, bet tikai ikrus un tad uz maizes pa virsu garneles un sagrieztu plānās šķēlītēs – oliņu. Šis variants der, kad nekārojas olu.
- Ja mīkstu maizīti strauji apcep mazliet sviestā un izveido kraukšķīgu garoziņu – maizītes var sagatavot laicīgi , apklāt ar plēvi un nav stresa. Tās mazliet iesūcas un ir pat vieglāk griezt, un garšas ir sajaukušās.