Zviedru zvejnieku brokastu maize

Brīvdienu rītā, svētkos vai kādā īpašā dienā var iepriecināt sevi ar veselīgo un svaigo zviedru zvejnieku brokastu maizi, kas ir ļoti populāra un iecienīta Skandināvijā.

Sastāvdaļas:

Pagatavošanas variācijas:

  1. Sakapātai olai un sarkanajam sīpolam pievieno klāt smalki sakapātu selerijas kātu un/vai dilles. Tad sagatavo maizīti – apgrauzdē tostu vai svaigu, mīkstu, tādu, kuru viegli griezt. Pirms likšanas uz maizes pamatmasā iecilā garneles un ikrus (nav obligāti).
  2. Masā iemaisa ikrus , bagātīgi uzliek uz maizes un pa virsu liek lielu kaudzi ar garnelēm.
  3. Var masā nelikt olu, bet tikai ikrus un tad uz maizes pa virsu garneles un sagrieztu plānās šķēlītēs  – oliņu. Šis variants der, kad nekārojas olu.
  4. Ja mīkstu maizīti strauji apcep mazliet sviestā un izveido kraukšķīgu garoziņu – maizītes var sagatavot laicīgi , apklāt ar plēvi un nav stresa. Tās mazliet iesūcas un ir pat vieglāk griezt, un garšas ir sajaukušās.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s