Tomātu zupa

on

Nepieciešams:

  • 2 burkāni;
  • 2 sīpoli;
  • 2 ķiploku daiviņas;
  • 2 selerijas kāti;
  • olīveļļa;
  • vistas buljons;
  • 2 x 400 g konservēti plūmju tomāti;
  • 6 lieli nogatavojušies tomāti;
  • 1/2 saišķa svaiga bazilika;
  • jūras sāls;
  • svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

Nomizo burkānus, sīpolus un ķiplokus rupji sakapā un ieber lielā traukā. Pievieno smalkās šķēlītēs sagrieztus selerija kātus. Lielā katlā pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas un sasmalcinātos dārzeņus, gatavo apmēram 10 – 15 min., vai līdz brīdim, kad  burkāni ir kļuvuši mīksti un sīpoli zeltaini brūni, laiku pa laikam apmaisot. Brīdī, kad dārzeņi gatavi pievieno 1,8 l verdoša vistas buljona, konservētos un svaigos tomātus (klāt var pievienot dažādus garšaugu zaļos kātus, tie sniegs pārsteidzoši patīkamu garšu). Uzvāra visu līdz sāk burbuļot un tad uz mazas uguns pavāra vēl 10 min. Kamēr zupa vārās no bazilika noplēš lapiņas. Tad, kad zupa ir uzvārījusies atstāj to uz 1 – 2 min. lai beidz burbuļot un iemaisa bazilika lapiņas. Uzmanīgi sablenderē zupu. Ja ir nepieciešams garšai varat pievienot nelielu šķipsniņu sāls un maltus melnos piparus.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s