Jums ir jāizmēģina šī fantastiskā jēra gaļas recepte! Pēc šīs receptes gatavots jērs būs sulīgs un mīksts. To varēs pasniegt ar svaigiem salātiem vai, piemēram, krāsnī ceptiem kartupeļiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 kg jēra kāja
1 liels baltais sīpols
10 ķiploka daiviņas
Rozmarīns
1 ēdamkarote sāls
½ ēdamkarote maltas ķimenes
1 tējkarote malta ingvera
1 tējkarote malti melnie pipari
Olīveļļa (extra virgin)
MĒRCE
¼ glāzes svaigu piparmētru
¼ glāzes svaiga bazilika
¼ glāzes pavasara sīpolu
1 tējkarote medus
1 tējkarote sinepju
1 ēdamkarote ābolu etiķa
1 ēdamkarote zivju mērces vai anšovu pastas (pēc izvēles)
¼ glāzes olīveļļas (extra virgin)
1 citrona sula un nedaudz rīvēta citrona miziņa
JĒRA KĀJAS GATAVOŠANA
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.
Cepamajā pannā ielej olīveļļu un liek rupji sagrieztu sīpolu un nedaudz rozmarīna.
Izdariet 10 mazus iegriezumus jēra kājā un iespiediet ķiploka daiviņas un nedaudz rozmarīna.
Iesmērējiet kāju ar olīveļļu, sāli, ķimenēm, melnajiem pipariem un ingveru. Novietojiet to virs sīpoliem cepešpannā. Uzlieciet alumīnija foliju uz kājas un ievietojiet to cepeškrāsnī.
Gaļu sautē vismaz 5 stundas, līdz stilbs ir pilnīgi mīksts un to var viegli sasmalcināt ar dakšiņu.
MĒRCE
Mērci pagatavo mērci tieši pirms pasniegšanas. Blenderī sajauc visas sastāvdaļas, tad pusi no mērces pārlej pāri sasmalcinātai jēra gaļai. Pārējo, ja vēlaties, var pievienot vēlāk.