Jēra gaļa Lieldienu galdam

Jums ir jāizmēģina šī fantastiskā jēra gaļas recepte! Pēc šīs receptes gatavots jērs būs sulīgs un mīksts. To varēs pasniegt ar svaigiem salātiem vai, piemēram, krāsnī ceptiem kartupeļiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 kg jēra kāja

1 liels baltais sīpols

10 ķiploka daiviņas

Rozmarīns

1 ēdamkarote sāls

½ ēdamkarote maltas ķimenes

1 tējkarote malta ingvera

1 tējkarote malti melnie pipari

Olīveļļa (extra virgin)

MĒRCE

¼ glāzes svaigu piparmētru

¼ glāzes svaiga bazilika

¼ glāzes pavasara sīpolu

1 tējkarote medus

1 tējkarote sinepju

1 ēdamkarote ābolu etiķa

1 ēdamkarote zivju mērces vai anšovu pastas (pēc izvēles)

¼ glāzes olīveļļas (extra virgin)

1 citrona sula un nedaudz rīvēta citrona miziņa

JĒRA KĀJAS GATAVOŠANA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

Cepamajā pannā ielej olīveļļu un liek rupji sagrieztu sīpolu un nedaudz rozmarīna.

Izdariet 10 mazus iegriezumus jēra kājā un iespiediet ķiploka daiviņas un nedaudz rozmarīna.

Iesmērējiet kāju ar olīveļļu, sāli, ķimenēm, melnajiem pipariem un ingveru. Novietojiet to virs sīpoliem cepešpannā. Uzlieciet alumīnija foliju uz kājas un ievietojiet to cepeškrāsnī.

Gaļu sautē vismaz 5 stundas, līdz stilbs ir pilnīgi mīksts un to var viegli sasmalcināt ar dakšiņu.

MĒRCE

Mērci pagatavo mērci tieši pirms pasniegšanas. Blenderī sajauc visas sastāvdaļas, tad pusi no mērces pārlej pāri sasmalcinātai jēra gaļai. Pārējo, ja vēlaties, var pievienot vēlāk.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s