Menca dārzeņu valgos un krāšņā paprikas uzkoda

Receptes pagatavošanai nepieciešams:

1 – 2 baklažāni,

3 kartupeļi

2 lieli sīpoli

svaiga menca 1kg

500g mazie tomātiņi

Garšvielas.

Pagatavošana:

Apcep pannā olīveļļā šķēlītēs sagrieztus baklažānus un atliek atsevišķi. Tad apcep daiviņās sagrieztus kartupeļus, pēc tam apcep lielās šķēlēs sagrieztus sīpolus. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sagatavotos produktus kārto cepešpannā, pa virsu liekot gabalos sagrieztu mencu, visu apklāj ar tomātu pusītēm, pārkaisa ar oregano, rozmarīnu vai estragonu ( kaltētas garšvielas neapdegs).

Cep, kamēr zivs gatava apmēram 30-40 min.

Krāšņā paprikas uzkoda

Olīveļļā apcep krāsainu papriku – 4-5 gab. Lēnām cepjot, apgroza, kamēr tā kļūst mīksta.

Beigās pieber nedaudz sāls un 1 tējkaroti karija pulvera. Servē kā karsto uzkodu, vai var likt uz apgrauzdētas saldskābmaizes šķēles.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s