
Receptes pagatavošanai nepieciešams:
1 – 2 baklažāni,
3 kartupeļi
2 lieli sīpoli
svaiga menca 1kg
500g mazie tomātiņi
Garšvielas.
Pagatavošana:
Apcep pannā olīveļļā šķēlītēs sagrieztus baklažānus un atliek atsevišķi. Tad apcep daiviņās sagrieztus kartupeļus, pēc tam apcep lielās šķēlēs sagrieztus sīpolus. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sagatavotos produktus kārto cepešpannā, pa virsu liekot gabalos sagrieztu mencu, visu apklāj ar tomātu pusītēm, pārkaisa ar oregano, rozmarīnu vai estragonu ( kaltētas garšvielas neapdegs).
Cep, kamēr zivs gatava apmēram 30-40 min.
Krāšņā paprikas uzkoda
Olīveļļā apcep krāsainu papriku – 4-5 gab. Lēnām cepjot, apgroza, kamēr tā kļūst mīksta.
Beigās pieber nedaudz sāls un 1 tējkaroti karija pulvera. Servē kā karsto uzkodu, vai var likt uz apgrauzdētas saldskābmaizes šķēles.
