Saskaņā ar jaunāko pētījumu, ēšanas veids, kas pamatojas pārsvarā uz augu valsts produktiem (Vidusjūras diēta), bagātinātiem ar kvalitatīvu (extra Virgin) olīveļļu, spēj ne tikai attālināt aterosklerotiskus asinsvadu bojājumus, mazinot infarkta un insulta risku, bet var pasargāt arī pacientus, kuriem jau ir sirds un asinsvadu slimības.
Saskaņā ar CardioPREV pētījuma rezultātiem Vidusjūras diēta par gandrīz 30% labāk samazina kardiovaskulāros notikumus (infarktu, insultu), salīdzinot ar smazināta tauku satura diētu.
Šāds ēšanas veids attālina iespējamu cukura diabētu, podagru, uzlabo kognitīvo jeb domāšanas un sapratnes funkciju.
Pētījuma nosaukums angliski: Mediterranean diet better than low-fat plan for secondary CV prevention: CORDIOPREV. Uzziniet vairāk: https://www.healio.com/news/cardiology/20220510/mediterranean-diet-better-than-lowfat-plan-for-secondary-cv-prevention-cordioprev
