Extra Virgin ir arī lieliska veselīgas un gardas piparkūku mīklas sastāvdaļa. Te būs mūsu draugu “Olivellas.lv” radītāja Inga Līnē ģimenes recepte.
Nepieciešams:
500g + zaļo griķu miltu (mēs maļam paši, taču var dabūt arī jau samaltus no Zutiņi Z/s vai Z/S Kaņepītes )
250g brūnā cukura
200g iesala ekstrakta
90g extra virgin olīveļļas (mēs liekam Oro del desierto pikanto EVO, taču der jebkura kvalitatīva)
1/2tējkarote cepampulvera
1 tējkarote sodas
3 ēdamkarotes piparkūku garšvielas

Sajauc bļodā visas sausās sastāvdaļas, tad pievieno visas mitrās un samīca mīklu. Liek mīklu uz stundu ledusskapī, tad izrullē, izspiež visgardākās formas un šauj krāsnī. Izceptās piparkūkas sākuma ir mīkstas, pēcāk sacietē.
Var cept arī izmantojot kviešu, rudzu miltus, taču mēs dodam priekšroku griķu miltiem.
Lai labi garšo!