Blog

Jauns pētījums apstiprina saistību starp olīveļļas lietošanu un samazinātu mirstību

Novērojuma pētījumā, kurā piedalījās vairāk nekā 90 000 ASV veselības aprūpes speciālistu un kas ilga 28 gadus, pat neliela olīveļļas daudzuma lietošana ikdienā bija saistīta ar samazinātu kopējo mirstību. Salīdzinot vīriešus un sievietes, kuri reti vai nekad nelietoja olīveļļu, ar tiem, kuri patērēja vairāk nekā 0,5 ēdamkarotes olīveļļas dienā (vairāk nekā 7 g dienā), tika…

Svētku rosols ar mājās gatavotu majonēzi

Tuvojas Jaunais gads un atkal klāt svinības. Un kā var iztikt bez laba rosola svētku vakarā! Nākamajā rītā šie salāti būs vēl garšīgāki. Stastāvdaļas Recepte 4 cilvēkiem 4 novārīti kartupeļi 3 novārīti burkāni 1 mazsālīta siļķe vai labas kvalitātes vārīta desa (bez jocīgām piedevām) 4 marinēti vai mazsālīti gurķīši 3 novārītas olas Maza bundžiņa saldo…

Mājās gatavotas medus piparkūkas

Tie nebūtu Ziemassvētki, ja galdā nebūtu piparkūkas. Un kas var būt labāks par pašu gatavotu piparkūku mīklu! Mājās gatavotas piparkūkas būs gan lielisks deserts pie tējas krūzes, gan fantastika Ziemassvētku dāvaniņa. SASTĀVDAĻĀS 300 g milti 80 g sviests 140 g medus 1 ēd k brūnā cukura 1 olu baltums 2 ēd k kanēļa pūdera 1…

Mazsālītie gurķīši

Par gurķiem – vajadzētu ļoti svaigus, nesen novāktus gurķus, lai saglabājas kraukšķīgums. Uz 2 litru burku apmēram 800 g gurķu (viss atkarīgs no lieluma), kurus nomazgā aukstā ūdenī, var nogriezt astītes (pie kātiņa) – tad gurķis ātrāk fermentēsies. Burkā liek sauju upeņu lapu, lielu bunti diļļu, 3 – 4 ķiplokus, 1 lauru lapu, 1/2 tējkaroti…

Rabarbermaize

Pirms cepšanas vajadzētu izdomāt, kāda lieluma maize nepieciešama. Ja 2 – 3 cilvēkiem, tad šīs receptes sastāvdaļas ir jādala uz 4. Ja viesībām, tad derēs tā, kā rakstīts receptē. Lielajai cepešpannai paredzētais daudzums: Mīklai:  500 g kviešu miltu 100 g cukura 2 olu dzeltenumi 100 g sviesta                                                                 Vaniļa Naža gals sāls 10 g sausā…

Citāds šašliks – no teļa aknas

Teļa akna, sagriezta gabalos Olīveļļa Tomāts vai baklažāns Ja negribas ņemties ar marinēšanu, var izmēģināt vienkāršāku – teļa aknas šašliku. Sagriež teļa aknu 1 – 1,5 cm biezos gabaliņos, saver uz iesma, var pa vidu likt tomāta vai baklažāna šķēli. Apslaka ar olīveļļu, lai gabaliņi sulīgāki, un cep uz nelielas liesmas, kamēr vidus rozīgs. Nevajadzētu…

Biešu salāti

Pāris biešu Extra virgin olīveļļa 2 tējkarotes ķimeņu Buntīte rukolas vai sinepju salātu Ēdamkarote ciedru riekstu Fetas siers Mērcei 1/4 krūzes olīveļļas 1 tējkarote medus 1 tējkarote Dižonas sinepju 1 ēdamkarote baltvīna etiķa vai viena citrona sula Bietes nedaudz pavāra, lai gandrīz mīkstas, tad nomizo, sagriež šķēlītēs, uz pannas olīveļļā ātri apcep ar ķimenēm, tad…

Pavasara sparģeļu sacepums

2 personām nepieciešams: 5 zaļie sparģeļi – jānolauž kātiņš vietā, kurā sparģelis viegli lūst (apakšējā daļa, kas nelūst, ir šķiedraina, bet to var izmantot dārzeņu buljonam!); 1 daiviņa ķiploka; ¼ daļa ricottas siera; 3 olas; gabaliņš parmesan siera; sāls, pipari, zaļumi pārkaisīšanai. Pagatavošana: Sparģelim nogriež zieda daļu, noliek malā. Kātiņus uz pāris minūtēm iemet verdošā…

Jūras velšu pasta māmiņdienai

Pārsteigt mammu svētkos ar pašgatavotu jūras velšu pastu Vidusjūras gaumē? Kāpēc gan nē?! Te būs veselīga recepte, kuras sastāvdaļas var iegādāties gan lielveikalos, gan Rīgas Centrāltirgū. Un, ja klāt vēl pasniedz labu spāņu Cava. Recepti atradīsiet klikšķinot šeit. Vēlam priecīgu, siltu un gaišu māmiņdienu!

Notiek ielāde…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.