Blog

LU studenti apgūst Vidusjūras diētas noslēpumus

Vislabāk zināšanas par Vidusjūras diētu un veselīgu dzīvesveidu var apgūt, tās praktiski pielietojot.Tāpēc kursa “Dzīvesstila mācība hronisku slimību profilaksei” noslēgumā LU Medicīnas fakultāte asociētā profesore, kardioloģe Iveta Mintāle aicināja 5. kursa studentus, kā arī sabiedrības veselības un uztura ekspertus uz kopīgu uztura meistarklasi, lai ikviens var izmēģināt praksē jauniegūtās zināšanas par sirdij veselīga ēdiena pagatavošanu….

Svētku omlete ar svaiguma piedevu

Pagatavošana: Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas ar mazu piciņu sviesta (tik, cik uz naža gala). Tajā apzelta 2 saujas zaļo lociņu, sagrieztu ķiploku vai jaunus ķiploku asnus, pieliek svaigu timiānu un jebkuru citu sirdij tīkamu garšaugu un nekavējoties uzlej virsū 2 sakultas lauku olas ar šķipsniņu sāls un pipariem. Cep 3 minūtes. Lai skaistāk noformētu,…

Jēra gaļa Lieldienu galdam

Jums ir jāizmēģina šī fantastiskā jēra gaļas recepte! Pēc šīs receptes gatavots jērs būs sulīgs un mīksts. To varēs pasniegt ar svaigiem salātiem vai, piemēram, krāsnī ceptiem kartupeļiem. Nepieciešamās sastāvdaļas: 1 kg jēra kāja 1 liels baltais sīpols 10 ķiploka daiviņas Rozmarīns 1 ēdamkarote sāls ½ ēdamkarote maltas ķimenes 1 tējkarote malta ingvera 1 tējkarote…

Plānās pankūkas

Nepieciešams: Nepilna glāze miltu; Šķipsniņa sāls; 2 lauku olas; 1 glāze piena; 1 ēdamkarote kausēta sviesta; Rīvēta apelsīna miziņa (pēc vēlēšanās) vai vaniļa. Pagatavošana: Bļodā sajauc miltus ar sāli, pievieno olas, pienu, sviestu, sajauc, līdz mīkla kļūst viendabīga.Pannā (vislabāk, ja ir pankūku panna – ar zemām malām) cep pankūkas zeltainas. Var pasniegt ar ievārījumu vai…

Rabarberu kūka

Nepieciešams: 4 rabarberu kāti Smilšu mīkla – 1 ola, 200g sviesta un 300g milti, šķipsniņa sāls 200g kazas svaigsiera (var ņemt slapju pilnpiena biezpienu) 2 olas 100g cukura 3 ēdamkarotes medus 1 ēdamkarote mandeļu miltu 1 bio citrons Šķipsniņa sāls Pagatavošana: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 grādiem. Sagriež rabarberus, pieliek cukuru un liek uz cepešpannas krāsnī…

Karpa

Pagatavošana: Karpu notīra, sagriež gabaliņos, arī mugurkaulu – uz pusēm, lai labāk izceptos. No galvas, astes un spurām izvāra buljonu, pieliekot lauru lapu, sīpolu, melno piparu graudus, burkānus un pēc izvēles arī kartupeli. Pirms pasniegšanas vēlams bagātīgi papildināt ar sagrieztām dillēm un pētersīļiem. Karpas gabaliņus viegli apviļā miltos un liek karstā pannā olīveļļā cepties no abām…

Šašliks

Nepieciešams: Gaļa – liesa cūkas karbonāde. Daži gabaliņi ar kauliņu, kurus griezt nevajag. Daži gabaliņi bez kaula, kurus sagriež kā jau šaslikam. Sīpoli – pēc svara tikpat, cik gaļas! Pagatavošana: Sagriež sīpolus gredzenos, tajos iemaisa gaļu, liek klāt garšaugus pēc izvēles – baziliku vai timiānu, marinē 4 stundas.Gabaliņus cep, savērtus uz iesma. Kad gaļa gatava,…

Sparģeļu zupa

Nepieciešams: 800 g sparģeļu (cietos kātiņus nogriež) olīveļļa 2 vidēja lieluma sīpoli (nomizoti un sasmalcināti) 2 selerija kāti (notīrīti un sasmalcināti) 2 puravi (sasmalcināti) 2 l vistas buljona jūras sāls svaigi malti melnie pipari 10 mazāka izmēra olas 8 šķēles ciabatas maizes 1 sviesta bumbiņa Pagatavošana: Sagrieztos sparģeļus no liek malā vēlākam zupas gatavošanas procesam….

Tomātu zupa

Nepieciešams: 2 burkāni; 2 sīpoli; 2 ķiploku daiviņas; 2 selerijas kāti; olīveļļa; vistas buljons; 2 x 400 g konservēti plūmju tomāti; 6 lieli nogatavojušies tomāti; 1/2 saišķa svaiga bazilika; jūras sāls; svaigi malti melnie pipari. Pagatavošana: Nomizo burkānus, sīpolus un ķiplokus rupji sakapā un ieber lielā traukā. Pievieno smalkās šķēlītēs sagrieztus selerija kātus. Lielā katlā…

Notiek ielāde…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.