Blog

Mazsālītie gurķīši

Par gurķiem – vajadzētu ļoti svaigus, nesen novāktus gurķus, lai saglabājas kraukšķīgums. Uz 2 litru burku apmēram 800 g gurķu (viss atkarīgs no lieluma), kurus nomazgā aukstā ūdenī, var nogriezt astītes (pie kātiņa) – tad gurķis ātrāk fermentēsies. Burkā liek sauju upeņu lapu, lielu bunti diļļu, 3 – 4 ķiplokus, 1 lauru lapu, 1/2 tējkaroti…

Rabarbermaize

Pirms cepšanas vajadzētu izdomāt, kāda lieluma maize nepieciešama. Ja 2 – 3 cilvēkiem, tad šīs receptes sastāvdaļas ir jādala uz 4. Ja viesībām, tad derēs tā, kā rakstīts receptē. Lielajai cepešpannai paredzētais daudzums: Mīklai:  500 g kviešu miltu 100 g cukura 2 olu dzeltenumi 100 g sviesta                                                                 Vaniļa Naža gals sāls 10 g sausā…

Citāds šašliks – no teļa aknas

Teļa akna, sagriezta gabalos Olīveļļa Tomāts vai baklažāns Ja negribas ņemties ar marinēšanu, var izmēģināt vienkāršāku – teļa aknas šašliku. Sagriež teļa aknu 1 – 1,5 cm biezos gabaliņos, saver uz iesma, var pa vidu likt tomāta vai baklažāna šķēli. Apslaka ar olīveļļu, lai gabaliņi sulīgāki, un cep uz nelielas liesmas, kamēr vidus rozīgs. Nevajadzētu…

Biešu salāti

Pāris biešu Extra virgin olīveļļa 2 tējkarotes ķimeņu Buntīte rukolas vai sinepju salātu Ēdamkarote ciedru riekstu Fetas siers Mērcei 1/4 krūzes olīveļļas 1 tējkarote medus 1 tējkarote Dižonas sinepju 1 ēdamkarote baltvīna etiķa vai viena citrona sula Bietes nedaudz pavāra, lai gandrīz mīkstas, tad nomizo, sagriež šķēlītēs, uz pannas olīveļļā ātri apcep ar ķimenēm, tad…

Pavasara sparģeļu sacepums

2 personām nepieciešams: 5 zaļie sparģeļi – jānolauž kātiņš vietā, kurā sparģelis viegli lūst (apakšējā daļa, kas nelūst, ir šķiedraina, bet to var izmantot dārzeņu buljonam!); 1 daiviņa ķiploka; ¼ daļa ricottas siera; 3 olas; gabaliņš parmesan siera; sāls, pipari, zaļumi pārkaisīšanai. Pagatavošana: Sparģelim nogriež zieda daļu, noliek malā. Kātiņus uz pāris minūtēm iemet verdošā…

Jūras velšu pasta māmiņdienai

Pārsteigt mammu svētkos ar pašgatavotu jūras velšu pastu Vidusjūras gaumē? Kāpēc gan nē?! Te būs veselīga recepte, kuras sastāvdaļas var iegādāties gan lielveikalos, gan Rīgas Centrāltirgū. Un, ja klāt vēl pasniedz labu spāņu Cava. Recepti atradīsiet klikšķinot šeit. Vēlam priecīgu, siltu un gaišu māmiņdienu!

Ābolmaize

Mīklai : 3 glāzes miltu 1 glāze piena 150 g sviesta 2 ēd k cukura ½ tējk. sāls 20 g sausā rauga Mīklu raudzē 1-2 stundas, lai tā dubultojas apjomā Virsmai: 1 kg saldskābu ābolu – mizoti, iztīrīti, sagriezti šķēlēs 1 citrona sula – pārlej uzreiz sagrieztiem āboliem, lai tie nepaliek brūni 2 ēd. k….

Bute vai plekste vai jūras mēle… cepeškrāsnī.

1 plekste uz cilvēka Mērcei: 1/2 glāze olīveļļas 1 ēd. k. kausēta sviesta 1/2 baltvīna 3 daiviņas ķiploku saujiņa pētersīļu 1 tējk. fenheļa sēklu Nomazgā un iztīra zivis, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Gatavo mērci – pusglāze olīveļļas , 1 ēd. k. kausēta sviesta, pusglāze baltvīna, sasmalcināti ķiploki, pētersīļi, fenheļa sēklas utt. Cepešpannā kārto zivis,…

Karstie dārzeņu salāti

2 lieli vai 4 mazi baklažāni 2 – 3 lieli tomāti 2 zāļās paprikas svaigs čilli (ja gribi asumiņu) sauja kinzas vai pētersīļu 1 šalotes vai baltais saldais sīpols 1 ēd. k. olīveļļas vai sviesta sāls un pipari pēc garšas Uz grila apcep dārzeņus – baklažānu, tomātus, paprikas, var kādu aso piparu – apdedzina miziņu,…

Notiek ielāde…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.