Mājās gatavotas medus piparkūkas

Tie nebūtu Ziemassvētki, ja galdā nebūtu piparkūkas. Un kas var būt labāks par pašu gatavotu piparkūku mīklu! Mājās gatavotas piparkūkas būs gan lielisks deserts pie tējas krūzes, gan fantastika Ziemassvētku dāvaniņa.

Mājās gatavotas medus piparkūkas

SASTĀVDAĻĀS

  • 300 g milti
  • 80 g sviests
  • 140 g medus
  • 1 ēd k brūnā cukura
  • 1 olu baltums
  • 2 ēd k kanēļa pūdera
  • 1 tējk samalti melnie pipari
  • 1/4 tējk muskatrieksta
  • 1 tējk samalta koriandra
  • 1 kardamona pāksts sēklas
  • 1 tējk ingvera pulvera
  • 2 tējk cepamā pulvera

Gatavošanas process

  1. Uz mazas uguns katliņā izkausē sviestu, medu un cukuru. Ņem nost no uguns, kad viss ir izkusis un ir izveidojies vienmērīgs šķidrums. Noliec malā, līdz tas atdziest līdz istabas tempratūrai.
  2. Bļodiņā sakul stāvošās putās olas baltumu un iecilā uzmanīgi atdzisušo sviestu.
  3. Lielā bļodā samaisi vienmērīgi visas garšvielas, cepamo pulveri un miltus. Tad ielej olbaltuma šķidrumu un samaisi. Izmīci mīklu ar rokām vai mikserī, līdz tā ir vienmērīga. Mīklai nevajadzētu vairs lipt pie rokām, tāpēc ja tā liekas vēl diezgan lipīga, pievieno vēl ēdamkaroti miltu.
  4. Apsedz mīklu ar virtuves plēvi un atstāj ledusskapī uz vismaz 2 stundām. To var glabāt ledusskapī arī nedēļu līdz cepšanai.
  5. Kad mīkla ir labi atdzisusi, to var ņemt ārā no ledusskapja, izrullēt un taisīt piparkūkas!
  6. Cepšanai ieteicams uzkarsēt plīti līdz 200 grādiem. Cep piparkūkas 5 – 7 min līdz tās paliek zeltaini brūnas.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s