BANĀNMAIZE

Šajā recepte jāizmanto pārgatavojušies banāni, kuri no ārpuses ir tumši, bet iekšā mīksti un saldi. Neizmantojiet svaigus banānus, jo tie nebūs pietiekoši mīksti un saldi!

Nepieciešams:

  • 3-4 pārgatavojušies banāni
  • 2 olas
  • 150g brūnais cukurs
  • 280g milti
  • 1 tējk. kanēļa
  • Vaniļa (pēc izvēles)
  • 1,5 tējk. Cepamais pulveris
  • 1 tējk.soda
  • ½ tējk. sāls
  • 1 ēd.k olīveļļa
  • 140 ml piens
  • Makadāmijas vai citi rieksti (pēc izvēles)

Pagatavošana

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Cepešpannu izklājiet ar cepamo papīru vai no visām pusēm nosmērējiet ar olīveļļu.

Nomizotus banānus sajauciet ar cukuru un olām. Pievienojiet pienu un olīveļļu.

Miltus sajauciet ar sodu, cepamo pulveri, kanēli, vaniļu un sāli.

Banānu maisījumā pievienojiet miltus un riekstus. Maisījumam nav jābūt biezam.

Lejiet mīklu pannā un cepiet 40-50 minūtes. Ik pa laikam pārbaudiet, vai banānmaize gatava.

Lai labi garšo!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s