Nepieciešams:
- 4 rabarberu kāti
- Smilšu mīkla – 1 ola, 200g sviesta un 300g milti, šķipsniņa sāls
- 200g kazas svaigsiera (var ņemt slapju pilnpiena biezpienu)
- 2 olas
- 100g cukura
- 3 ēdamkarotes medus
- 1 ēdamkarote mandeļu miltu
- 1 bio citrons
- Šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 grādiem. Sagriež rabarberus, pieliek cukuru un liek uz cepešpannas krāsnī apmēram uz 1 stundu.
Sakuļ svaigsieru ar olām, mandeļu miltiem, 2 medus karotēm un citrona miziņu, sāli.
Sagatavo smilšu mīklu. Cepamajā veidnē liek cepampapīru, ierullē mīklu, sagatavojot arī augstāku maliņu.
Krāsnī palielina temperatūru līdz 180 grādiem, liek veidni ar mīklu uz 15 min, tad ielej siera masu, pārliek karamelizētos rabarberus un cep krāsnī vēl 30min.
Kad kūku izņem no krāsns, karstai pārlej atlikušo karoti medus.
