Nepieciešams:
- Nepilna glāze miltu;
- Šķipsniņa sāls;
- 2 lauku olas;
- 1 glāze piena;
- 1 ēdamkarote kausēta sviesta;
- Rīvēta apelsīna miziņa (pēc vēlēšanās) vai vaniļa.
Pagatavošana:
Bļodā sajauc miltus ar sāli, pievieno olas, pienu, sviestu, sajauc, līdz mīkla kļūst viendabīga.
Pannā (vislabāk, ja ir pankūku panna – ar zemām malām) cep pankūkas zeltainas.
- Var pasniegt ar ievārījumu vai svaigu ogu mērci.
- Var sapildīt ar ricottas sieru (tad gan vajadzēs apelsīna miziņu!)
- Var pildīt ar ceptām sēnēm – šampinjoniem vai šitake
- Sparģeļu sezonā var pildīt ar blanšētiem sparģeļiem, pārkaisītiem ar Parmesan vai Provolone sieru
- Var pildīti arī ar garnelēm
