Plānās pankūkas

Nepieciešams:

  • Nepilna glāze miltu;
  • Šķipsniņa sāls;
  • 2 lauku olas;
  • 1 glāze piena;
  • 1 ēdamkarote kausēta sviesta;
  • Rīvēta apelsīna miziņa (pēc vēlēšanās) vai vaniļa.

Pagatavošana:

Bļodā sajauc miltus ar sāli, pievieno olas, pienu, sviestu, sajauc, līdz mīkla kļūst viendabīga.
Pannā (vislabāk, ja ir pankūku panna – ar zemām malām) cep pankūkas zeltainas.

  • Var pasniegt ar ievārījumu vai svaigu ogu mērci.
  • Var sapildīt ar ricottas sieru (tad gan vajadzēs apelsīna miziņu!)
  • Var pildīt ar ceptām sēnēm – šampinjoniem vai šitake
  • Sparģeļu sezonā var pildīt ar blanšētiem sparģeļiem, pārkaisītiem ar Parmesan vai Provolone sieru
  • Var pildīti arī ar garnelēm

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s