Šašliks

Nepieciešams:

  • Gaļa – liesa cūkas karbonāde. Daži gabaliņi ar kauliņu, kurus griezt nevajag. Daži gabaliņi bez kaula, kurus sagriež kā jau šaslikam.
  • Sīpoli – pēc svara tikpat, cik gaļas!

Pagatavošana:

Sagriež sīpolus gredzenos, tajos iemaisa gaļu, liek klāt garšaugus pēc izvēles – baziliku vai timiānu, marinē 4 stundas.
Gabaliņus cep, savērtus uz iesma. Kad gaļa gatava, bļodā ieklāj plāno lavašu, ieliek karsto gaļu, ko atkal pārklāj ar lavašu, lai neatdziest. Kamēr cepas gaļa…
Uz iesmiem saver baklažānu, lielus tomātus, papriku – negrieztus! Cep, kamēr gatavi. Apdegušo miziņu vēl karstiem dārzeņiem noņem ar dakšu, tad dārzeņus sagriež, pieliek gabaliņu sviesta vai olīveļļu, nedaudz piparus un lielu bunti sīki sagrieztas kindzas. Pasniedz pie gaļas karstus. Patiesībā jau piedevas pie gaļas var variēt, ņemot vērā to, kas izaudzis dārzā (vai atrodams tirgū)!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s