Sparģeļu zupa

on

Nepieciešams:

  • 800 g sparģeļu (cietos kātiņus nogriež)
  • olīveļļa
  • 2 vidēja lieluma sīpoli (nomizoti un sasmalcināti)
  • 2 selerija kāti (notīrīti un sasmalcināti)
  • 2 puravi (sasmalcināti)
  • 2 l vistas buljona
  • jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 10 mazāka izmēra olas
  • 8 šķēles ciabatas maizes
  • 1 sviesta bumbiņa

Pagatavošana:

Sagrieztos sparģeļus no liek malā vēlākam zupas gatavošanas procesam. Sakapā sparģeļu kātiņus. Nepieciešama liela un dziļa panna, kurā pievieno olīveļļu. Apcep sīpolus, selerijas un puravus apmēram 10 min., līdz kļuvuši mīksti, pievieno buljonu un sasmalcinātos sparģeļu kātus un vāra 20 min., uz lēnas uguns. Noņem no plīts un sablenderē ar rokas blenderi, pievieno sāli, piparus un sparģeļu galus, uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns vēl pāris minūtes līdz tie kļuvuši mīksti. Atsevišķi verdošā ūdenī ieliek pāršķeltas 10 olas un pavāram dažas minūtes, nav nepieciešams uztraukties par to izskatu, viņām nav jābūt perfektām. Apgrauzdē ciabatas sķēles. Izņem no verdošā ūdens pāršķeltās olas un uzliek uz tās pa sviesta piciņai, liek virsū uz maizes pirms pasniegšanas.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s