Vislabāk derēs mazie ķirbīši spilgti oranžā krāsā, jo tie ir saldi un aromātiski! Labi der arī riekstu jeb sviesta ķirbis. Vēl vajadzēs 1 kartupeli, 1 burkānu, sīpolu, seleriju kātu, 2 ķiploka daivas.
- Ķirbi sagriež šķēlēs un liek cepeškrāsnī uz 20 min. Tas ķirbim piešķis vēl vairāk salduma!
- Pannā ar 1-2 ēd.k extra virgin olīveļļas uz mazas uguns apcep sagrieztu burkānu, sīpolu, ķiploku un selerijas kātu! Sīpols un ķiploks nedrīkst palikt brūns, krāsai jākļūst zeltainai!
- Katliņā liek lielos gabalos sagrieztu kartupeli, apcepto burkānu, cepeškrāsnī izcepto ķirbi, ieber tējkaroti ķimeņu un uzlej ūdeni tik daudz, lai knapi apsedz dārzeņus, uzvāra, kamēr kartupelis mīksts.
- Tad visu sablendē biezzupā. Zupa iznāks bieza un tumīga. Kad servējiet galdā, zupā var „iezīmēt” rakstus ar grauzdētu ķirbju eļļu ( derēs arī riekstu eļļa, trifeļu eļļa vai tā pati olīveļļa). Ja vēlaties piešķirt zupai pikantumu, varat ierīvēt svaigu ingveru, čilli pipariņu vai ķimeņu vietā likt kumīnu. Klāt labi derēs grauzdēta saldskābmaizes šķēle.
Ar šo ēdienu uzņemsiet vitamīnus, ogļhidrātus, šķiedrvielas, mono- vai poli- nepiesātinātās taukskābes (atkarībā, kādu eļļu liksiet klāt). Zupa ir brīnišķīgā oranžā krāsā ar burvīgu aromātu, ko varat papildināt ar dažnedažādām garšvielu variācijām, dekorējot ar sīki sagrieztu pētersīli, svaigu vai žāvētu timiānu, bet varbūt derēs sīki sagriezts ķiploks gripas profilaksei!
Zupas gatavošanas laiks – 25 min.