Par gurķiem – vajadzētu ļoti svaigus, nesen novāktus gurķus, lai saglabājas kraukšķīgums.
Uz 2 litru burku apmēram 800 g gurķu (viss atkarīgs no lieluma), kurus nomazgā aukstā ūdenī, var nogriezt astītes (pie kātiņa) – tad gurķis ātrāk fermentēsies.
Burkā liek sauju upeņu lapu, lielu bunti diļļu, 3 – 4 ķiplokus, 1 lauru lapu, 1/2 tējkaroti ķimeņu un 10 melnos piparus. Var pielikt arī estragona zariņu.
Pikantumam var likt 1 mazu kaltētu čilli piparu. Iekārto gurķus, arī virsū uzliekot upeņu lapas un dilles.
Katliņā uzvāra marinādi – 1,5 l ūdens ar 1,5 ēd.k. sāls un pusi ēd.k. cukura. Kad marināde sāk vārīties, to noņem no uguns un ar kausu pārlej sagatavotajiem gurķiem burkā. Tas ir jādara lēnām, lai burka nesaplīst.
Uzliek vāku un notur istabas temperatūrā 24 stundas, tad pārliek aukstumā – ledusskapī vai pagrabā.