
Nepieciešams:
- 1 kg reņģu, kuras jāiztīra (bez galvas un iekšām)
- Milti panēšanai (parasti ņemu rupja maluma miltus)
- 4 sīpoli – sagriezti gredzenos
- 100 g gaišo rozīņu
- Ēdamkarote ciedru riekstu
- 200 ml baltvīna etiķa
- Cukurs, sāls – pēc garšas
- Olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
Iztīrītas reņģes viegli apviļā miltos un cep olīveļļā zeltainas, nedaudz uzkaisa sāli. Gatavās zivis kārto dziļā traukā.
Olīveļļā sutina sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Nevajadzētu sacept līdz brūnai krāsai – tas mainīs ēdiena garšu. Sīpoli ir jāsutina vismaz 15 min. Ja nepieciešams, var pieliet nedaudz ūdens, lai nepiedeg. Pieber rozīnes un ciedru riekstus, uzlej baltvīna etiķi, uzvāra un uzreiz noņem no uguns.
pārlej reņģēm, uzliek slogu un atdzisušas zivis liek ledusskapī.

Jau nākamajā dienā zivis būs gatavas ēšanai. Šādi reņģes var uzglabāt vairākas dienas.