Marinētas reņģes Venēcijas gaumē

Marinētas reņģes Venēcijas gaumē

Nepieciešams:

  • 1 kg reņģu, kuras jāiztīra (bez galvas un iekšām)
  • Milti panēšanai (parasti ņemu rupja maluma miltus)
  • 4 sīpoli – sagriezti gredzenos
  • 100 g gaišo rozīņu
  • Ēdamkarote ciedru riekstu
  • 200 ml baltvīna etiķa
  • Cukurs, sāls – pēc garšas
  • Olīveļļa cepšanai

Pagatavošana:

Iztīrītas reņģes viegli apviļā miltos un cep olīveļļā zeltainas, nedaudz uzkaisa sāli. Gatavās zivis kārto dziļā traukā.

Olīveļļā sutina sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Nevajadzētu sacept līdz brūnai krāsai – tas mainīs ēdiena garšu. Sīpoli ir jāsutina vismaz 15 min. Ja nepieciešams, var pieliet nedaudz ūdens, lai nepiedeg. Pieber rozīnes un ciedru riekstus, uzlej baltvīna etiķi, uzvāra un uzreiz noņem no uguns.

pārlej reņģēm, uzliek slogu un atdzisušas zivis liek ledusskapī.

Jau nākamajā dienā zivis būs gatavas ēšanai. Šādi reņģes var uzglabāt vairākas dienas.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s