
Nepieciešams:
- Kartupeļi, burkāni, pastinaki, kāļi, selerijas, topinambūri, puķkāposti, brokoļi, lielos gabalos sagriezts kāposts, ķirbis – var kombinēt pēc sirds patikas.
- Uz pusēm pārgriezta ķiploka galva
- Rozmarīns
- Sāls
- Extra virgin olīveļļa
Pagatavošana:
Cepamtrauku iesmērē ar olīveļļu, kārto sagrieztus dārzeņus, ķiplokus, pārkaisa ar šķipsniņu sāls un kaltētu vai svaigu rozmarīnu. Apslaka ar olīveļļu. Ūdeni nevajag liet klāt, jo dārzeņos ir pietiekami daudz šķidruma.
Liek cepeškrāsnī, pirmās 30 min. var pārsegt ar foliju, cep cepeškrāsnī 180 – 200 grādos, kamēr dārzeņi mīksti.