- 260 g miltu
- 50 g olīveļļas
- 130 g auksta ūdens
- sauja svaigu sparģeļu
- 2 olas
- 450 g svaiga siera bez piedevām (var izmantot arī ricotta vai ne pārāk sausu biezpienu)
- sāls un pipari
- mazliet svaigi rīvēta muskatrieksta
- sauja svaigi sarīvēta parmezāna siera (var izmantot arī kādu citu cieto sieru)
Mīklai sajauc miltus ar 1/4 tējkarotes sāls, pievieno olīveļļu un samīca ar rokām vai mikserī. Tad pievieno aukstu ūdeni un mīca, kamēr iegūst vienmērīgu masu. Ja masa šķiet ļoti lipīga, tad var piebērt vēl kādus 10 g miltu. Mīklu samīca bumbā, aptin ar plēvi un atstāj ledusskapī uz 1 stundu.
Pildījumam vārošā ūdenī 1 minūti noblanšē sagrieztus sparģeļus. Bļodā sajauc olas, svaigo sieru, sāli, piparus, muskatriekstu un parmezānu. Piejauc pēc tam arī blanšētos sparģeļus.
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Mīklu ņem ārā no ledusskapja un izrullē 0,5 cm biezumā un klāj ieeļļotā traukā, kur ceps sāļo torti.
Nogriež lieko mīklu ap malām un sabaksta ar dakšu caurumiņus. Liek krāsnī cepties uz 10 min., kamēr tā kļūst gaiši zeltaina.
Ņem ārā mīklu, sapilda ar svaigo sieru un sparģeļiem un liek krāsnī cepties apmēram 40 min., līdz virsma kļūst zeltaini brūna un mīkla ir izcepusies.

One Comment Add yours